DATUM:

15 december 2017
woensdag 10 november 2010
Samen met de participerende instellingen en de deelnemende kunstenaars kijkt de festivalorganisatie…
dinsdag 09 november 2010
Op donderdag 18 november is er weer een 43e april. Te gast…
maandag 04 oktober 2010
Klik op de onderstaande link voor een prachtig beeldverslag van M A…
zondag 03 oktober 2010
Optreden van Fay Lovsky & Arthur Ebeling. Een zingende zaag en een Gretsch…
zaterdag 02 oktober 2010
De Hitklup in Patronaat… Na 10 dagen kunst en gekte was het…
vrijdag 01 oktober 2010
Het onvolprezen Het Mobiele Naaiatelier. Op veler verzoek kwamen ze terug in het…
vrijdag 01 oktober 2010
Met deze prijs werd een journalist of programmamaker beloond die op uitmuntende…
vrijdag 01 oktober 2010
WORKSHOP Improvisation Intensive: Fun and Games door Ed Roy, regisseur Workman Arts…

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het festival?

Warning: stristr() expects parameter 1 to be string, array given in /home/a/1/0/5543/5543/public_html/wp-content/themes/maf/functions.php on line 262

Educatie


Het Dolhuys en het Fonds Psychische Gezondheid boden tijdens M A F een educatief programma voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs. Het festival ging over creativiteit en waanzin. Over wat is gek en wat is geniaal? Het festival ging ook over ‘de etiketteermachine’, mensen die elkaar al snel een etiket geven.


NED ENG

Beeldvorming en destigmatisering


In onze huidige maatschappij zijn vooroordelen over wat normaal of abnormaal is nog steeds aan de orde van de dag. Mensen met een psychiatrische achtergrond worden dan ook vaak beoordeeld of veroordeeld.
Zowel Het Dolhuys als het Fonds Psychische Gezondheid hebben in hun missie beeldvorming en destigmatisering hoog in het vaandel. Dit sluit goed aan bij het Madness & Arts Festival, omdat het festival door middel van kunst en cultuur grenzen wil verleggen en openheid wil creëren over psychische problemen en de beeldvorming hierover.

De Bovenkamer


Het programma kan tevens worden aangeboden in combinatie met het nieuwste project voor jongeren van Het Dolhuys, De Bovenkamer, een permanente tentoonstelling over het puberende brein.

Interactieve les op school


Het centrale thema van het educatieve programma is ‘de etiketteermachine’: ‘Hoe is het om een label opgeplakt te krijgen?’. Dit onderdeel bestaat uit een interactieve les op school. De les gaat over beeldvorming, etiketteren en oordelen. Het doel hiervan is de leerlingen te inspireren en activeren om na te denken over hun houding ten aanzien van mensen met een psychiatrische achtergrond en deze houding op een positieve wijze te beïnvloeden.

Met de klas naar M A F


Tijdens het festival gaat de klas verder met deze les. Op het festivalterrein is speciaal voor jongeren een loungeplek ingericht waar ze ervaringsdeskundigen kunnen ontmoeten en spreken. Ook zijn hier optredens en workshops voor jongeren, rondom het thema ‘etiketteren’, creativiteit en waanzin.

Ben jij gek?!


Het educatieve programma wordt speciaal voor het Madness & Arts Festival gemaakt en daarna structureel opgenomen in het lespakket ‘Ben jij gek?!’ van het Fonds Psychische Gezondheid en is bedoeld voor alle scholen.

Deelnemen aan het educatieve programma


Bent u geïnteresseerd in het educatieve programma, neemt u dan contact op met Marianne Deiman (Fonds Psychische Gezondheid) of met Carine Brinkman (Museum Het Dolhuys).